Sulakyurt'ta kutlu doğum coşkusu

Sulakyurt

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. İlçe Müftüsü Tahsin Ekim kutlamaların her geçen gün artması nedeniyle artık camilere sımadığını, büyük salonlara taştığını söyledi.

KUTLAMALAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sulakyurt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa, ilçe Kaymakamı Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, Kırıkkale Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, AK Parti İlçe Başkanı Güner Kalay, daire amirleri ile çok sayıda bay bayan davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Kur`an-ı Kerim ile başlayan programda, konuşma yapan İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, Kutlu Doğum kutlamalarının 1989 yılından bu yana ülkemizin her köşesinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını, önceleri camilerde yapılan bu kutlamaların her geçen gün artması nedeniyle artık camilere sığmayarak geniş salonlara taştığını söyledi.

 

DAVETLİLERE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, "Günümüzde Kutlu Doğum etkinlikleri On binlerin katıldığı açık hava alanlarında kutlanmaya başladı. Bu durumu gördükçe gelecekten ümit var oluyoruz. Başkanlığımız son yıllarda her etkinliğe ayrı bir konu belirlemekte ve bu durum da halkımız tarafından teveccühle karşılanmaktadır. 2011 yılında konu "Hz. Peygamber ve Merhamet" idi. 2012 yılında "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku" idi. Bu sene ise "Hz. Peygamberimiz ve İnsan Onuru" yani değeri, şerefi haysiyetidir. İnsana layık olduğu değeri vermektir şeklinde belirlendi" diye konuştu. Programda Kırıkkale Müftü Yardımcısı Mustafa Turan da günün anlam ve önemiyle ilgili konferans verdi. Programda okunan ilahilerin yanı sıra çeşitli gösteriler de yapıldı. Davetlilere gül, şeker ile Hz. Peygamber ve İnsan Hakları adlı kitap hediye edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ